Yoga, Meditaie & Wellness studio

Willem Warnaarlaan 21
2171 HA Sassenheim
06 23679021
annekarine@planet.nl

Leren omgaan met Deugden

Deugden zijn goede eigenschappen,kwaliteiten,die alle mensen in zich hebben. Bv Eerlijkheid,Respect,Moed,Enthousiasme, Zelfvertrouwen. Het Deugdenproject is opgezet in Canada door Linda Kavelin Popov, Dr Dan Popov en John Kevelin. Zij hebben ontdekt, dat Deugden in alle geloven en culturen over de hele wereld te vinden zijn. En dus een universele kracht hebben. Het Deugdenproject is door de VN uitgekozen als het beste opvoedingsprogramma ooit, geschikt voor alle culturen en religies, voor gezinnen, bedrijven en scholen

Door Deugden in anderen en jezelf te herkennen en te benoemen,haal je de kracht in een ander en jezelf omhoog. Dit herkennen en benoemen ga je ontwikkelen in de 2-daagse Deugden Workshop. We werken volgens het programma van het Deugden Project Nederland. Je leert de Deugden kennen en de 5 strategieën toe te passen.Deze strategieën zijn handvatten om de Deugden tot leven te brengen. Ze zijn overal, altijd, voor alles en alle leeftijden toe te passen.De 5 strategieën zijn:

1.Spreek Deugdentaal.Taal is krachtig.Positieve woorden hebben positief effect. Zo kun je tegen een kleuter zeggen:”Wat een geduld zie ik bij jou, nu we staan te wachten voor de kassa van Intertoys”.Of tegen een tiener:”Ik merk, dat je respect hebt voor je vriendin die het even niet zit zitten”. Of tegen een partner: “Het valt me op, dat je zo Zorgzaam bent voor ons gezin en de Verantwoordelijkheid neemt”.

2.Herken Leermomenten.Het leven is leren en Deugden zijn de lessen. Als je merkt wat er misgaat, de Deugd herkent,deze vervolgens inzet, wordt iedere misstap die we maken een opstap voor groei naar Vreedzaamheid.

3.Stel duidelijke grenzen,voor veiligheid en vrede.Grenzen richten zich op Respect,Rechtvaardigheid,Zelfbeheersing.

4.Neem tijd voor rust,reflectie en bezinning.Hierdoor worden je inzichten vergroot.Je krijgt steeds meer in de gaten, hoe de Deugden werken.

5.Bied actief aandacht. Je bent oprecht aanwezig,je luister met medeleven en aandacht.

Door Deugden te gebruiken zet je jezelf in je kracht, je kinderen, je partner, je collega. Deugden brengen een positieve verandering in relaties teweeg zoals je gezin, je relatie/huwelijk, je werkkring, kortom je hele leefomgeving. Je kunt uitgebreide informatie lezen op www.deugdenproject.nl


Data

zaterdag 16 en zondag 17 november; van 10.00-17.00 uur

Kosten

€200,- p.p.